Ons Maasland werkt aan een lokale economie. Door regionaal te kopen groeit de regionale koopkracht voordat buiten de gemeenschap geld uitgegeven wordt. Die extra geldcirculatie betekent dat regionale bedrijven extra inkomsten genereren voor hen en hun medewerkers. Het geld wordt vier keer of nog vaker verdiend en weer uitgegeven voordat het uit de regionale gemeenschap verdwijnt. Het is hetzelfde geld, maar het stimuleert de lokale productie en consumptie. Door lokaal te ondernemen ontstaat er samenhang tussen producent en consument, komen winkelcentra tot bloei en worden we minder afhankelijk van import.

De Watermunt is een munteenheid die op landelijk niveau is ontwikkeld voor regionale toepassing. Uitwisseling met andere ontwikkelde munteenheden zijn in onderhandeling. Op 23 maart heeft Johannes van Engelen een lezing gegeven over de munteenheid en haar mogelijkheden.

Meer informatie over de Watermunt kun je vinden via onderstaande link. Ook kun je hier Watermunt biljetten bestellen.

https://www.watermunt-economie.nl/webshop

Een andere ontwikkeling is de streekmarkt die elke 3e zondag van de maand wordt gehouden in Heeswijk-Dinther. Producten die regionaal verbouwd en/of geproduceerd worden, worden hier te koop aangeboden.

ONAFHANKELIJK – LOKAAL – VERBINDEND